Bevrijd jezelf van belemmerende emoties

Bevrijd jezelf van belemmerende emoties

30 oktober 2016 0 Door Ralph

 

Heftige emoties en nare gedachten kunnen ons leven beheersen als we niet weten waar ze vandaan komen, wat we eraan moeten doen en hoe we ons ervan kunnen bevrijden. Vaak zijn overleven, vermijden, angsten en conflicten het gevolg.

Bijna iedereen loopt in zijn of haar leven kleine of grote emotionele schade op. Soms kunnen mensen heel sterke emotionele reacties ervaren als gevolg van een zeer kleine gebeurtenis. Als er geen tijd of motivatie is om deze emoties te verwerken, is de kans groot dat deze in de vorm van een patroon of overlevingsstrategie langzaam je leven gaat beheersen. Onverwerkte boosheid, verdriet, angst en jaloezie zijn voorbeelden van emoties waar patronen uit kunnen ontstaan.
Het is allereerst belangrijk om na te gaan of deze emotie, dit deel, van jouzelf is. Dit kun je onderzoeken met hypnotherapie. Met onder andere regressietherapie kun je helder krijgen of de emotie van jou is of niet, en kun je deze loslaten of teruggeven aan degene van wie deze is. Maar ook kun je erachter komen waar dit patroon is ontstaan, hoe dit in je leven verweven is, en hoe je weer meer innerlijke balans in je leven kan krijgen. Op deze manier kun je je bevrijden van vastzittende en belemmerende emoties, en met meer harmonie in jezelf leren leven.
Klinkt dit herkenbaar en zou je hier graag aan willen werken onder begeleiding van een erkend therapeut, kijk dan even op www.sweetharmony.nl.